Wettelijke bescherming van zwakke weggebruikers

6 October 2015

wettelijke bescherming van zwakke weggebruikers

Als fietser of voetganger ben je kwetsbaar in het verkeer. Motorvoertuigen zijn groter, zwaarder en overheersend. Als het tot een aanrijding komt met een motorvoertuig zijn de lichamelijke gevolgen dikwijls zwaar.
Daarom wordt je als fietser of voetganger als “zwakke weggebruiker” aanzien. Ook als passagier val je in deze categorie.

Regeling bij kettingbotsingen

27 August 2015

Op 27 februari 1996 reden 's ochtends op de E17 in Deinze op korte tijd 202 voertuigen op elkaar in ten gevolge van de dichte mist. Naar aanleiding van deze kettingbotsingen heeft Assuralia (vroeger de BVVO) een bijzondere schaderegeling uitgewerkt.

Assuralia-overeenkomst

Als zich een complexe kettingbotsing voordoet, wordt in eerste instantie het comité van verzekeraars bijeengeroepen om de aard van de kettingbotsing te beoordelen. Als het comité oordeelt dat een verkeersongeval een uitzonderlijk karakter vertoont, zoals bij bovengenoemde kettingbotsingen, passen ze volgende principes toe voor de schaderegeling.

Volgens de Assuralia-overeenkomst betaalt de BA-autoverzekeraar van het omschreven voertuig de lichamelijke schade van de bestuurder en een deel van de materiële schade aan het in BA-verzekerde voertuig overeenkomstig het gemeen recht.

Enkele tips om het jaar goed te beginnen

28 January 2015

Wij wensen u het allerbeste voor 2015, met mooie vooruitzichten en veel geluk. En bij een nieuw jaar horen traditiegetrouw nieuwe voornemens. Wij bezorgen u alvast enkele tips om het jaar goed te starten.
 

BV VERZEKERINGEN NV (FSMA 023657 A) - Prof Rubbrechtstraat 68, 8972 ROESBRUGGE - Disclaimer - Privacyverklaring
website door chilli.be